Aanbevolen : Autosloop - Auto verkopen
 Citroen Mehari Usa  thumbnail

Citroen Mehari Usa

Published Jun 08, 22
2 min read

Een Citroën Méhari kopen?

De Citroën Méhari is een personenauto van het merk Citroën die tussen 1968 en 1988 werd geproduceerd. De auto is gebaseerd op het chassis en de motor van een Citroën 2CV, met een carrosserie vervaardigd van ABS-kunststof. Er werd een versie met voorwielaandrijving geleverd en een versie met vierwielaandrijving. De naam verwijst naar het woord méhariste, een Franse koloniale soldaat uit Algerije, die een kameel berijdt.  Deze lichtgewicht terreinauto werd gebruikt voor recreatieve doeleinden, maar ook ingezet door het Franse leger en Gendarmerie. Hetzelfde concept, met de carrosserie en motor van een 2CV, werd ook ingezet voor productie in de derde wereld.

CONCEPT CITROËN E-MEHARI STYLED BY COURRÈGES

Citroën stelt op het autosalon van Genève 2016 de concept-car E-MEHARI "styled by Courrèges" voor. Een 100% elektrische cabriolet vol met positieve energie en getekend door twee parels van het Franse design. De Citroën FAF (Facile à Fabriquer) was een aluminiumversie van de 2CV die wel wat leek op een Méhari en bedoeld was voor Afrika. In Vietnam werd de Dalat geproduceerd. Daarnaast bestond er nog de uitvoering Pony die in Griekenland geproduceerd werd. De 4×4-versie werd in 1979 aan het programma toegevoegd. Het bleef echter een zeldzame verschijning, er zijn er nog geen 1500 van verkocht.

De citroen mehari styled by Courrèges is de vrucht van de samenwerking tussen twee visionaire en iconische Franse Merken: Citroën en het Modehuis Courrèges. Ongeveer 50 jaar na de lancering van de Méhari in 1968 werd de E-MEHARI in december 2015 onthuld. Deze 100% elektrische 4-zits cabriolet is een echte vrije vogel die zorgt voor fun en moderniteit. Het is een perfecte weerspiegeling van de waarden van Citroën: creativiteit, vrijheid en optimisme.

  Tegelijkertijd brengen het Modehuis Courrèges en zijn creaties met een jongen en vrije geest een omwenteling teweeg in de modewereld... Twee creatieve werelden die sinds mensenheugenis nauw verwant zijn en mekaar aanvullen. Vandaag snijden ze samen een nieuw hoofdstuk aan. En dit hoofdstuk is de concept-car Citroën E-MEHARI "styled by Courrèges". Concurrent Renault bracht als tegenhanger de Renault Rodeo op de markt, gebaseerd op een Renault 4. Die werd echter niet veel buiten Frankrijk geëxporteerd. In 1970 werd de Méhari naar de Verenigde Staten geëxporteerd.

Citroen Mehari 2017

Regisseurs François Truffaut en Raymond Chauchetier maakten hier dankbaar gebruik van.. (citroen 2cv). Maar ook het onderwerp.. citroen mehari concept. - citroen e mehari avis. Je kan met een 2CV altijd doorrijden, ook al is alleen het onderstel nog over. citroen mehari club. De Deux Chevaux is weliswaar geen supersnelle auto op de weg, maar is perfect voor heel nauwe doorgangen of erg ongelijk terrein.

Een non die, met de hulp van gebeden en God, uitstekend door het verkeer komt en hoewel niet altijd met een complete 2CV, in elk geval altijd precies op tijd op de juiste plaats arriveert - citroen buggy mehari. Een andere klassieker is For your Eyes only uit 1981, waarbij James Bond ontsnapt aan zijn achtervolgers door de ongekende flexibiliteit en off road capaciteiten van de 2CV. dessin mehari citroen.

Bedoeld voor alle Citroën types, die niet meer gemaakt worden, maar er zijn ook altijd de nieuwste Citroëns te bewonderen (citroen mehari parts). Het gebeuren is verdeeld in een deel waar de stand van de clubs laten zien wat ze in huis hebben en daarnaast een heel groot deel met standhouders, die hun waren aan de man proberen te brengen. citroen mehari azur.Complete auto s, aangeboden door particulieren of door garages, waar je ook het onderhoud kan laten doen. Kortom: het walhalla voor elke Citroën liefhebber. Over Markten en beurzen. - citroen mehari usa.. Niet iedereen houdt ervan, maar voor velen blijft het een feest, een middagje rondsnuffelen op een Bric-à-Brac of grasduinen op een Verzamelaarsbeurs of de plaatselijke braderie.Hij heeft voor Gemert gekozen, omdat dit goed bereikbaar is voor mensen uit België en Duitsland, maar vooral ook omdat het bij hem om de hoek is. En gelijk heeft hij, want hierdoor heeft hij goed rechtstreeks contact met de mensen van De Kokse Hoeve, waar de A-markt gehouden wordt.

Citroen Mehari 4x4

Heerlijk landelijk en met veel ruimte er omheen (citroen mehari à vendre). Hierdoor is deze locatie ideaal voor een markt. Binnen zijn er een viertal grote zalen beschikbaar en buiten is op het erf en langs de zijweg ruimte te over. Vooral ook is er ruime gelegenheid om te parkeren achter de boerderij. Oorspronkelijk kon je ook parkeren langs de rijksweg, maar dat wordt helaas nu niet meer getolereerd door de politie.Wat wel gebleven is, is de gezellige drukte zowel binnen als buiten en het tegenkomen van oude bekenden. citroen mehari prix. De markt wordt gehouden in maart en is, naast de nieuwjaarsrecepties, over het algemeen het eerste evenement van het jaar, waardoor er een soort heerlijk, het jaar gaat weer beginnen sfeer heerst.

DASHBOARD

De oranjeachtige kleur van de concept-car zorgt voor een vrolijke toets in de cabine dankzij de oranje bekleding in glanzend vinyl over de volledige breedte van het dashboard en langs de luchtroosters.  Binnenin zijn de deuren, het dashboard en de achterbank, die herwerkt is in een vierkantige architectuur, bedekt met een wit leer.  Niet alleen de carrosserie maar ook de velgen zijn wit. Alleen een fel oranje omranding ter hoogte van de velgen onderstreept in alle transparantie de centrale veiligheidsboog. Het mobiele kofferluik biedt toegang tot de kofferruimte die voorzien is van een exclusieve bagagelijn, bestaande uit 3 modellen in wit leer en glanzend oranje vinyl contouren, volledig in harmonie met de geest van het voertuig

Het rijdende bewijs dat een langzame auto heel leuk kan zijn.

Sommige auto’s zijn gewoon briljant. Dat kan door van alles komen: karakter, historie, imperfecties of uitzonderlijke kwaliteiten. Bij de Citroen Méhari is het eigenlijk niet anders. Het is een van de meest iconische auto’s van de afgelopen 120 jaar autohistorie. Nou ja, auto. Het is eigenlijk heel erg ‘weinig auto’. Vier wielen, een paar stoelen, een motor en wat blik om alles bij elkaar te houden. Heel veel meer is het niet. Maar ja, zoals met de meeste dingen zit de ware schoonheid in de eenvoud. Het mooiste verhaal van de Eend is natuurlijk dat je eieren bij een boer kon ophalen en over weilanden en slechte wegen terug naar het dorp rijden, terwijl de eieren heel bleven. De 2CV bood een ongekend hoog comfort, dankzij de bijzonder soepele vering. Ondanks dat de Eend flink kon overhellen, bleef het chassis zélf recht staan. Mede dankzij de smalle banden, de relatief hoge rijhoogte en het lage gewicht kon je met eend behoorlijk van de gebaande paden af. De Citroën Méhari wordt beschouwd als een van de meest iconische auto’s in de autogeschiedenis. Al zit de schoonheid ervan vooral in de eenvoud: veel meer dan vier wielen, een paar stoelen, een motor en blik is het uiteindelijk niet. In deze blog zoomen we voor de gelegenheid even in op deze briljante personenauto van Citroën.

Afgeleide 2CV

De Méhari zag in 1968 het levenslicht als afgeleide van de Dyane, die op zijn beurt dan weer afstamde van de 2CV. Die laatste is natuurlijk welbekend als de geit of het eendje in Nederland. De Méhari moest een meer utilitaire versie worden van de 2CV, een gebruiksvoorwerp als het ware. Dat draaide niettemin anders uit: de wagen werd net heel populair als plezierauto en dat tot in de meest mondaine Franse badplaatsen. De naam Méhari verwijst naar een Noord-Afrikaans ras dromedarissen. Dat moest duidelijk maken dat de auto geschikt was voor eender welk terrein. Iets wat uiteindelijk niet alleen particulieren, maar ook avontuurlijke rallyrijders en zelfs het Franse leger wisten te appreciëren. De wagen kon bovendien wel wat gewicht dragen: tot wel 400 kilogram.

Constructie

De Méhari is gebaseerd op het chassis en de motor van een Citroën 2CV, met daarop een frame dat de koets vervaardigd uit ABS-kunststof draagt. De auto was ontworpen door een grote plastic-fabrikant, vandaar het gebruik van kunststof. De Méhari werd zowel geleverd met voorwielaandrijving als vierwielaandrijving. Al is de versie met aandrijving op de vier wielen, de Méhari 4x4, een absolute zeldzaamheid. Er zijn er slechts 1.300 van gemaakt. Ook opvallend waren de vele kleuren met indrukwekkende namen als Hopi (rood), Montana (groen), Kalahari (beige), Tibesti (gifgroen), Kirghiz (oranje), Hoggar (roomwit), Atacama (geel) en Azur (wit met blauw).

Latest Posts

Autohandelaar Said Vianen

Published Feb 26, 24
6 min read

Auto Opkoper Sloopauto Aanbieden

Published Jan 30, 24
7 min read

Auto Verkopen? Vul Je Kenteken In!

Published Jan 23, 24
7 min read